Općina Virje uključila se u akciju Gradovi i općine prijatelji djece

Podravski list profile

Na inicijativu Društva Naša djeca Virje i predsjednice Danijele Večenaj, a uz podršku općinskog načelnika Mirka Peroka, u Općini Virje pokrenut je postupak za uključivanje u akciju Gradovi i općine prijatelji djece. Općina Virje može se pohvaliti svojim radom s djecom i za djecu koje provode brojne udruge, a ova akcija će omogućiti dodatno poboljšanje i ujedinjenje svih udruga i Općine u ostvarivanju prava i potreba djece. Akcija motivira odrasle, potiče lokalnu zajednicu da ulaže u usluge za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te pruža podršku roditeljima u odgoju. Kao prvi korak Općinsko vijeće je donijelo odluku o uključenju u akciju, a imenovan je i koordinacijski odbor u koji su uključeni predstavnici udruga i ustanova koje rade s djecom.

-Održali smo prvu sjednica na kojoj je donijet poslovnik o radu te su dogovorene daljnje aktivnosti na izradi godišnjeg plana rada. Možemo se pohvaliti i da smo prva općina u županiji koja se uključila u akciju jer su dosad uključeni isključivo gradovi – kaže Kristina Filipović, predsjednica koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece.

FOTO: Općina Virje

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti