Općinski proračun od 22,9 milijuna: Kapitalni su projekti vrtić i dvorana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski vijećnici Općine Kalinovac jednoglasno su usvojili proračun za iduću godinu “težak” 22,9 milijuna kuna. Iako se očekivala rasprava o smanjenju izdvajanja za Nogometni klub Kalinovac sa 150.000 na 50.000 kuna, vijećnici oporbenog HDZ-a nisu se oglasili na takav stav vladajuće nezavisne opcije.

Novac od smanjenja općinske potpore za nogomet bit će preusmjeren na povećanje plaća odgojiteljica čija će mjesečna primanja u prosjeku porasti za 500 kuna neto.

Danijel Zvonar, nezavisni općinski načelnik, istaknuo je da je najviše prihoda, 9,5 milijuna kuna, predviđeno kroz potpore iz fondova Europske unije i Županije za kapitalne projekte, 3,2 milijuna kuna od plinske rente te 2,2 milijuna od poreza na dohodak.

– Planirano je i kreditno zaduženje od sedam milijuna kuna kojim ćemo reprogramirati stare nepovoljne kredite te četiri milijuna kuna iskoristiti za završetak izgradnje sportske dvorane. Kapitalni su projekti izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića vrijedne osam milijuna kuna te završetak dvorane koji će također koštati oko osam milijuna kuna. Za dvoranu će polovicu troškova snositi Županija koja će financirati i samo opremanje – naglasio je Danijel Zvonar.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI