OPĆINSKI SUD PRIHVATIO PRIJEDLOG DRUŠTVA PIŠKORNICA SANACIJSKO-ODLAGALIŠTE: Ovlašteni sudski vještak stiže na Piškornicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vještak će utvrditi svrhu koeficijenta zbijenosti koja se iskazuje na Okolišnoj dozvoli i Dozvoli za gospodarenje otpadom te dati pregled i usporedbu s drugim odlagalištima

Piškornica – sanacijsko odlagalište obavještava javnost kako je Općinski sud u Koprivnici prihvatio prijedlog za osiguranje dokaza vještačenjem cijelog odlagališta otpada koje će obaviti ovlašteni sudski vještak.

Vještak će utvrditi svrhu koeficijenta zbijenosti koja se iskazuje na Okolišnoj dozvoli i Dozvoli za gospodarenje otpadom te dati pregled i usporedbu s drugim odlagalištima.

Sudski će vještak zatim dati stručnu ocjenu jesu li postignuti koeficijenti zbijenosti otpada u skladu sa pravilima struke te stručnim i znanstvenim spoznajama baziranim na praksama rada odlagališta neopasnog otpada.

Na kraju, vještak će dati stručno mišljenje je li u okviru izmjerenog volumena na četvrtoj plohi bilo moguće zbrinuti dodatnih 40.000 tona otpada, uz specifičnosti vrsta otpada i vremena odlaganja. Ta količina u javnosti se navodi kao sporna, pa Društvo želi otkloniti sve dvojbe vezane uz koeficijent zbijenosti i količine otpada.

Rezultati sudskog vještačenja bit će objavljeni javno na stranicama Društva www.piskornica-sanacijsko-odlagaliste.hr te će biti dostavljeni medijima.

Podsjećamo kako je u ožujku uprava Društva zatražila izvanredni nadzor Državnog inspektorata, koji je uključivao i geodetske snimke s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja odloženog otpada na sve četiri plohe odlagališta.

Nalaz Državnog inspektorata dostavljen u svibnju evidentirao je podatke o zaprimljenim količinama otpada iskazane i u javno dostupnim izvješćima o količinama otpada i Izvješću o poslovanju društva, koja su svim građanima javno dostupna na internetskim stranicama tvrtke.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI