OPĆINSKI SUD PRIHVATIO PRIJEDLOG DRUŠTVA PIŠKORNICA SANACIJSKO-ODLAGALIŠTE: Ovlašteni sudski vještak stiže na Piškornicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vještak će utvrditi svrhu koeficijenta zbijenosti koja se iskazuje na Okolišnoj dozvoli i Dozvoli za gospodarenje otpadom te dati pregled i usporedbu s drugim odlagalištima

Piškornica – sanacijsko odlagalište obavještava javnost kako je Općinski sud u Koprivnici prihvatio prijedlog za osiguranje dokaza vještačenjem cijelog odlagališta otpada koje će obaviti ovlašteni sudski vještak.

Vještak će utvrditi svrhu koeficijenta zbijenosti koja se iskazuje na Okolišnoj dozvoli i Dozvoli za gospodarenje otpadom te dati pregled i usporedbu s drugim odlagalištima.

Sudski će vještak zatim dati stručnu ocjenu jesu li postignuti koeficijenti zbijenosti otpada u skladu sa pravilima struke te stručnim i znanstvenim spoznajama baziranim na praksama rada odlagališta neopasnog otpada.

Na kraju, vještak će dati stručno mišljenje je li u okviru izmjerenog volumena na četvrtoj plohi bilo moguće zbrinuti dodatnih 40.000 tona otpada, uz specifičnosti vrsta otpada i vremena odlaganja. Ta količina u javnosti se navodi kao sporna, pa Društvo želi otkloniti sve dvojbe vezane uz koeficijent zbijenosti i količine otpada.

Rezultati sudskog vještačenja bit će objavljeni javno na stranicama Društva www.piskornica-sanacijsko-odlagaliste.hr te će biti dostavljeni medijima.

Podsjećamo kako je u ožujku uprava Društva zatražila izvanredni nadzor Državnog inspektorata, koji je uključivao i geodetske snimke s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja odloženog otpada na sve četiri plohe odlagališta.

Nalaz Državnog inspektorata dostavljen u svibnju evidentirao je podatke o zaprimljenim količinama otpada iskazane i u javno dostupnim izvješćima o količinama otpada i Izvješću o poslovanju društva, koja su svim građanima javno dostupna na internetskim stranicama tvrtke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI