‘OPERACIJA’ ŠODERICA Vargović i Genter hitno spašavali labuda kojeg je ozlijedila ribička udica

Nejasno je kako se ribički pribor našao baš na njegovu vratu, no najvjerojatnije je "naletio" na postavu


Autor: podravski.hr — 21.10.2018. / 18:36 Aktualno

Veterinar Genter i fotograf Vargović spasili su sretnog labuda / Foto Čitatelj

Dramatična akcija spašavanja ozlijeđenog labuda na jezeru Šoderica odigrala se danas u podnevnim satima. Nesretni labud za vrat je imao zakačenu udicu s flaksom i olovom i to mu je jako smetalo i onemogućilo da leti. Bilo važno što prije ga osloboditi kako bi mogao neometano uživati u druženju s ostalim labudovim na podravskom moru.

Nejasno je kako se ribički pribor našao baš na njegovu vratu, no najvjerojatnije je “naletio” na postavu nekog od ribiča. U akciju spašavanja krenuli su cijenjeni koprivnički veterinar Alan Genter i Boris Vargović, iskusni koprivnički fotografi i zaljubljenik u prirodu i labudove koji se nerijetko nađu s druge strane njegova objektiva.

Labuda je najprije trebalo mirno uloviti

– Labuda sam primijetio još u subotu, no akciju spašavanja dogovorili smo za nedjelju. Bilo je samo pitanje kako doći do njega, na siguran način da se nehotice ozljeda ne pogorša – priča nam Boris Vargović i dodaje kako je ozljeda najvjerojatnije friška, jer rana nije bila jako krvava i zagnojena.

– Akcija je prošla super, mirno smo mu prišli, a Alan je uspio izvući udicu i odmotati flaks. Labud je vrlo brzo napokon mahnuo krilima i vratio se svome jatu – ističe Vargović. (ib)

Labudu se zakačila udica s olovom i flaksom

FOTO: Boris Vargović