OPET U POLITICI Ugledni liječnik i bivši ravnatelj bolnice dr. Mijo Bardek postao treći kandidat za župana

Bardek je bio ravnatelj koprivničke Opće bolnice u čak tri mandata, ukupno 11 godina, a smijenio ga je HSS-ov župan Darko Koren


Autor: podravski.hr — 08.04.2013. / 9:52 Aktualno

KOPRIVNICA – Dr. Mijo Bardek, liječnik koprivničke Opće bolnice i njezin dugogodišnji ravnatelj, odlučio se uključiti u izbornu utrku, i to s nezavisnom listom za Županijsku skupštinu!
– Ljudima je dosta šutnje – potvrdio nam je Mijo Bardek tu neslužbenu informaciju, a razlog ponovnog političkog angažmana pronašao je u činjenici da lokalni političari, kaže, ne rješavaju nagomilane probleme građana.
– Sastavili smo listu na kojoj su ljudi naučeni da razmišljaju svojom glavom i koji su nezavisni od bilo kakvih političkih utjecaja i stranaka – kaže Bardek, ali zasad ne želi otkriti tko je sve na toj listi.
– Svjesni smo da smo pomalo kasno ušli u kampanju, no nije nam cilj raditi spektakl od svega, nego jednostavno želimo pokrenuti građane da zajedno učinimo nešto bolje – objasnio je Bardek i dodao da usko surađuje s nezavisnim kandidatima i nositeljima lista u Đurđevcu i Koprivnici, odvjetnikom Željkom Lackovićem i poduzetnikom Mladenom Švacom.
Bez obzira na izborni rezultat, ne namjeravaju koalirati ni sa jednom strankom. Niti prije, a niti poslije izbora. Želja im je, kaže, biti što iskreniji prema ljudima i bez velikih obećanja dati do znanja da je riječ o osobama koje su voljne pomoći svojoj sredini.
Bardek je bio ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici u čak tri mandata, a smijenio ga je u travnju 2008. godine HSS-ov župan Darko Koren te na njegovo mjesto instalirao članicu HSS-a dr. Gordanu Slavetić. Do kraja 90-ih Bardek je bio aktivan član HDZ-a i vijećnik Županijske skupštine, ali poslije je izašao iz stranke.