OPLJAČKALI POLICIJSKOG INSPEKTORA Provalili mu u kuću te ukrali nakit i vjenčane prstene

'Siguran sam da su lopovi znali kome provaljuju te da su pomno isplanirali pljačku', ogorčen je Damir Deak


Autor: podravski.hr — 17.02.2013. / 18:08 Crna kronika

ĐURĐEVAC – Drski su lopovi u noćnim satima provalili u kuću Damira Deaka iz Đurđevca, umirovljenog policijskog inspektora, te ukrali zlato vrijedno oko deset tisuća kuna.
Lopovi su ukrali i sef koji je, srećom po vlasnika, bio prazan. U kuću su lopovi provalili kroz prozor, a tražili su zlato i novac jer vrijednu tehniku nisu dirali. Kradljivci su očito znali da Damir Deak i njegova supruga Ljubica nisu kod kuće jer su u dvorištu bila parkirana njihova dva auta.
– Bili smo u našoj klijeti i vratili smo se oko ponoći, a kad smo shvatili da nam je provaljeno u kuću ostali smo šokirani. Provalnici nisu ostavili nered pa se lako može zaključiti da su tražili samo novac i zlato. Sef koji su ukrali je zapravo od našeg sina i prava je sreća da u njemu nije ništa čuvao – rekao je Damir Deak te dodao da je iz kuće ukraden sav zlatni nakit.
– Među zlatninom je bio i nakit naše unuke, koja ga je donijela k nama pet dana prije provale, kao i naši vjenčani prsteni. Samo unukin nakit vrijedi oko pet tisuća kuna i supruga je najveći šok pretrpjela upravo zbog toga. Siguran sam da su lopovi znali kome provaljuju te da su pomno isplanirali pljačku. Vjerujem da će policija pronaći kradljivce, a najvažnije nam je da naša unuka natrag dobije svoj nakit – nada se Deak.
Izvještava: DINKO BOROZAN