Oporba protiv Rajna zbog revizije, gradonačelnik potvrdio da nema štete za gradski proračun

Podravski list profile
Posebno ističemo kako neće biti nikakvog tereta na proračun Grada Križevaca ili građane – odgovara gradska vlast u priopćenju

Gradonačelnik Mario Rajn prekršio je zakon i priznao da je novi ustroj gradske uprave izrađen samo radi novog zapošljavanja, ustvrdili su prošli tjedan na konferenciji za novinare članovi gradskog HDS-a, pozivajući se na nadzor lanjskog gradskog proračuna od strane Ministarstva financija.

– Proračun Grada Križevaca za 2018. godinu nije planiran i izvršavan sukladno proračunskim načelima jedinstva i točnosti proračuna te je gradonačelnik Grada Križevaca postupio protivno članku 4. Zakona o proračunu, a u vezi s člankom 5. istoga zakona – piše u zapisniku s obavljenog nadzora.

HDS-ovci su ustvrdili kako je u „obranu kršenja zakona“ Rajn Ministarstvu poslao obrazloženje iz kojeg je vidljivo kako je izmjena Odluke o ustrojstvu Grada izrađena isključivo zbog zapošljavanja „podobnih kadrova, svojih donatora“.

Zatražili su da se rasprava o nadzoru Ministarstvu financija uvrsti na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća te da gradonačelnik vijećnicima pojasni što se dogodilo i da objasni zašto proračun nije napravljen sukladno proračunskim načelima.

Rajn je na konferenciju za medije HDS-a reagirao priopćenjem.

– U zapisnicima je, između ostalog, utvrđeno da nije bilo kršenja Zakona o proračunu po pitanju obilježavanja Dana grada Križevaca i Križevačkog velikog spravišča. Jedini prigovor bio je usmjeren na poštivanje proračunskog načela jedinstva i točnosti proračuna, na što Grad nije mogao utjecati jer je Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji potvrdio zakonitost Odluke o ustrojstvu upravnih odjela tek krajem siječnja, čime je ona stupila na snagu u veljači, a ne u siječnju, kako je bilo planirano i pripremljeno. Posebno ističemo kako neće biti nikakvog tereta na proračun Grada Križevaca ili građane – piše u tome priopćenju.

Sjednica Gradskog vijeća sazvana je za četvrtak, a rasprava o poračunskom nadzoru nije uvrštena na dnevni red.

FOTO Facebook

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti