Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oprez: Policija najavila strogu akciju, bez milosti prema alkoholu i brzini

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od danas do ponedjeljka, 10. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa, doznajemo u PU.
 
-Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača, vozača bicikala i te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja – poručili su i dodali:
           
-Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače.

Inače, vikendima u 2021. godini na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 285 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 89 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama su tri osobe smrtno stradale (50 posto smrtno stradalih), 29 osoba je teško ozlijeđeno (43 posto teško ozlijeđenih), a 75 osoba je lakše ozlijeđeno. 
 
Kako navode u policiji, najčešće vrste prometnih nesreća tijekom vikenda bile su slijetanje vozila sa ceste (94) i bočni sudar (51). Najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (81), nepropisno kretanje vozilom po kolniku (49) i oduzimanje prednosti prolaska (32). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 88 prometnih nesreća, a mladi vozači su izazvali 54 prometne nesreće.

FOTO Ilustracija
 

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI