OPREZ: STIGLA GRIPA Starija pacijentica zbog upale pluća zadržana u koprivničkoj Općoj bolnici

Prema prvim procjenama, ove godine protiv gripe cijepilo se oko 2500 pacijenata manje nego lani kada ih je cijepljeno više od deset tisuća


Autor: podravski.hr — 09.01.2013. / 16:22 Aktualno

Ilustracija / Posjeti su u bolnici i dalje zabranjeni

KOPRIVNICA – Dvoje pacijenata s područja naše županije primljeno je na infektološki odjel koprivničke Opće bolnice sa sumnjom u težu kliničku sliku gripe. Dr. Vesna Mađarić, šefica odjela, potvrdila nam je danas kako je 90-godišnja pacijentica primljena s tipičnim simptomima gripe, odnosno visokom temperaturom i bolovima u mišićima, a razvila se i upala pluća.
U Hrvatskoj je dosad dokazano 40 slučajeva oboljelih od gripe, a u našoj županiji zasad još nitko nije službeno registriran. No, da je epidemija tog nimalo bezazlenog virusa ušla i u naše dvorište, potvrđuju slučajevi iz Opće bolnice.
Dr. Darko Radiček, šef službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, najavljuje kako će prve službene podatke o broju oboljelih imati sredinom idućeg tjedna, dokad trebaju stići informacije iz ordinacija opće medicine.
Prema prvim procjenama, ove godine protiv gripe cijepilo se oko 2500 pacijenata manje nego lani kada ih je cijepljeno više od deset tisuća.
Izvještava: ADELA SOČEV
Foto: CROPIX