‘OPROST GRIJEHA’ Komunalac otpisao dugove brojnim građanima, ali samo ako su dužni do 5000 kuna

Kako su pojasnili, otpisuju se dospjeli dugovi svih dužnika fizičkih osoba za koje je na dan 4. kolovoza 2018. nastupila nemogućnost izvršenja osnove za plaćanje za ovršenika fizičku osobu sukladno Zakonu o provedbi ovrhe


Autor: podravski.hr — 26.09.2018. / 11:49 Aktualno

Ilustracija / Šalteri za plaćanje računa u koprivničkome Komunalcu

Koprivnički Komunalac donio je odluku o otpisu duga svih dužnika fizičkih osoba za koje je 4. kolovoza ove godine nastupila nemogućnost naplate duga, a čiji dug ne prelazi 5000 kuna uvećano za troškove postupka.
– Na osnovi Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, Uprava je 21. rujna donijela odluku kojom se pridružuje odluci Vlade RH o otpisu dugova fizičkim osobama – kažu u Komunalcu.
Kako su pojasnili, otpisuju se dospjeli dugovi svih dužnika fizičkih osoba za koje je na dan 4. kolovoza 2018. nastupila nemogućnost izvršenja osnove za plaćanje za ovršenika fizičku osobu sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima i kod kojih nenaplaćeni dug na dan 21. rujna godine iznosi do 5000 kuna nenaplaćene utužene glavnice uvećano za troškove postupka.
– Nemogućnost izvršenja osnove za plaćanje nastupa ako se tražbina iz osnove za plaćanje nije naplatila od ovršenika u cijelosti u roku od tri godine od primitka u FINA-u i po toj osnovi za plaćanje nije bilo nikakvih naplata posljednjih šest mjeseci uzastopno s računa tog ovršenika – vele u Komunalcu.
Dužniku se dug otpisuje danom stupanja na snagu odluke, bez potrebe podnošenja zahtjeva od strane dužnika, a Komunalac će obavijestiti takve dužnike u roku od 60 dana. (sm)
FOTO: ARHIVA