Optimistične prognoze: U ovim krajevima još nema koronavirusa, no u našoj županiji moglo bi ih biti ovoliko…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Ličko-senjska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska te Međimurska jedine su županije zasad u kojima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom Covid-19!

Najviše zaraženih je u Zagrebu 49, Puli 16 te Rijeci 13, zatim slijede Osijek sa 7 i Varaždin sa 6 zaraženih. Od danas krizno je i u Zaboku s 5 zaraženih, dok ih je u Karlovcu 4, a Krapini, Šibeniku, Sisku po 3. Po 2 zaražena su u Dubrovniku, Splitu i Zadru te po 1 u Hvaru i Slavonskom Brodu.

A poznati hrvatski matematičar Toni Milun za Slobodnu Dalmaciju izračunao je, prema dostupnim podacima, koli bi Hrvatska mogla imati oboljelih tijekom epidemije.

“Rast je još uvijek eksponencijalan i bit će takav još najmanje 8-10 dana. Nadajmo se da će poslije biti linearan, a onda sa sve manje novooboljelih”, kazao je Milun i dodao:

“Nadajmo se da ćemo za desetak dana imati manje od tisuću zaraženih. 800. Možda manje. 500. To je optimistična prognoza. A onda u zadnjem tjednu ožujka linearni rast, recimo 1000, 1200. I onda bi sa svakim danom trebao uslijediti sve manji broj novooboljelih. Tu ide usporavanje. Mi bi smo uistinu mogli imati manje od 3000 ukupno oboljelih, kako je ministar Beroš prognozirao.”, rekao je Milun za Slobodnu.

A ako znamo da je Podravaca i Prigoraca oko 2,5 posto u hrvatskom udjelu stanovnika, značilo bi to da bi u našoj županiji prema optimističnim prognozama moglo biti ne više od 70-ak oboljelih.

FOTO Ilustracija

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI