Optužen zbog iznude i prijetnje: Mirjani poklonio 4 000 kuna pa ih na silu želio natrag

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova je priča objavljena u tiskanom izadnju Podravskog lista u ponedjeljak

LUDBREG – Općinski sud u Varaždinu uskoro će rješavati vrlo složenu priču između Marka, Mirjane i Davora iz okolice Ludbrega, koja je završila grubim prijetnjama, policijskim kriminalističkim istraživanjem i kaznenom prijavom protiv 32-godišnjeg Marka iz ludbreškog prigradskog naselja Selnik.

Kako se navodi u optužnici koju je nedavno potvrdio Općinski sud, Marko je 11. lipnja prošle godine, kako bi se nepripadno okoristio, svojoj prijateljici Mirjani poslao poruku “do 30. 6. imaj novce ili dolazi netko”. Svjestan je bio Marko, tvrde tužitelji, da je svojoj prijateljici Mirjani dobrovoljno i bespovratno predao 4000 kuna. Nakon što joj je poslao SMS poruku, dvadesetak minuta kasnije nazvao ju je sa svog mobitela i još jednom zaprijetio.

– Ako mi do 30.6. ne vratiš novce, poslal bum nekog da te ubije. Se vas bum zravnal sa zemljom, nije me briga za ništa – zaprijetio je Marko Mirjani, no nije se uspio okoristiti zato što mu ona, navode tužitelji, nije predala traženi iznos.

Tijekom telefonskog poziva između Marka i Mirjane, u razgovor se uključio Mirjanin prijatelj Davor kojemu je Marko također zaprijetio.

– Znaj da i tebe svaki dan traže da te ubiju – rekao je Marko u telefonskom razgovoru Davoru.

Nakon toga Mirjana i Davor pozvali su policiju i prijavili Marka. Nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog iznude i prijetnje. U optužnici tužitelji traže od suda da Marka proglasi krivim i kazni ga s devet mjeseci bezuvjetnog zatvora. Odmah nakon uhićenja Marko nije završio u istražnom zatvoru zato što je sudac istrage ocijenio kako za tim nema potrebe te mu je izrekao mjere opreza. Zabranjeno mu je približavanje Mirjani i Davoru na manje od 50 metara te uspostavljanje ili održavanje izravnih ili neizravnih kontakata s osobama s njima. Optuženi Marko do sada je pravomoćno osuđen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i nametljivog ponašanja. Za oba je nedjela osuđen uvjetnim zatvorom. Malo je čudno u cijeloj priči zašto bi Marko Mirjani samo tako poklonio 4000 kuna. Ti detalji u optužnici nisu otkriveni, a njima će se baviti tijekom postupka Općinski sud u Varaždinu.

Foto: Ilustracija PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI