Ksenija neovlašteno objavila fotografiju djeteta na internetu. Prijete joj dvije godine zatvora

Ksenija nije podnijela odgovor na optužnicu pa je ona ovih dana postala pravomoćna


Autor: podravski.hr — 28.06.2018. / 13:16 Crna kronika

Ilustracija / Moći ćete besplatno surfati internetom

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Ksenije s bjelovarskog područja koju se tereti za kazneno djelo povrede privatnosti djeteta, odnosno objave fotografije maloljetne osobe na internetu. Optužnica je postala pravomoćna jer Ksenija, iako uredno pozvana, nije podnijela pisani odgovor na optužnicu.
Proglasi li je Općinski sud krivom, Kseniji prijeti do dvije godine zatvora jer se tereti za teži oblik tog kaznenog djela. Optužena je, naime, da je objavom fotografije na internetu kod djeteta izazvala uznemirenost, porugu vršnjaka i drugih osoba te je ugrozila dobrobit djeteta.
– Tijekom ispitivanja optužnice, optužno vijeće je utvrdilo da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi, a kako nisu ispunjeni uvjeti za odbacivanje optužnice, a nema ni nedostataka za vraćanje optužnice državnom odvjetniku, optužno vijeće je potvrdilo optužnicu – naveli su u Općinskom sudu u Bjelovaru.
Detalje iz optužnice nije moguće doznati s obzirom na to da je riječ o djetetu.
FOTO: ILUSTRACIJA