OPTUŽNICA Branko palio granje pa zapalio šumu. Prijeti mu zatvor i kazna od 6,6 milijuna kuna!

Suđenje počinje u studenome na Općinskom sudu u Koprivnici


Autor: podravski.hr — 05.05.2018. / 17:18 Aktualno

Požar u šumi kod Koprivnice vatrogasci su jedva stavili pod kontrolu

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv Branka Vrankovića (63) iz Belanova Sela kod Koprivnice kojom se tereti da je izazvao požar koji je opustošio predio Orsagovica između Lukovca i Belanova Sela.
Općinsko državno odvjetništvo traži da Vranković podmiri štetu od čak 6,6 milijuna kuna te da ga se kazni s do godine dana bezuvjetnog zatvora, i to bez obzira na to što je požar izazvao iz nehaja! Optužnicu je nedavno potvrdio sudac Krešimir Pavlović, a suđenje će voditi sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić koja je prvu raspravu zakazala za studeni ove godine. Proglase li Branka Vrankovića krivim, ozbiljno mu prijeti život iza rešetaka.
U velikom požaru koji je u travnju prošle godine zahvatio čak 7,5 hektara mlade šume, nastala je velika šteta od 6,6 milijuna kuna. Prema tužiteljima, požar Branko nije izazvao namjerno, već iz nehaja, no šteta koju je počinio je ogromna, dosad najveća koja je nastala u požarima otvorenog prostora na području Podravine i Prigorja. Uništene su mlade biljke hrasta kitnjaka i bukve i time je šteta još veća.
Požar je izbio kada je neoprezni Branko spaljivao granje uza sam rub šume. Paljenje vatre u blizini šume strogo je zabranjeno, no Branko je ignorirao sve zabrane i upozorenja koje su zbog opasnosti tijekom paljenja korova tih dana učestalo slali i policija i vatrogasci. (ke)
FOTO: PODRAVSKI LIST