PODIGNUTA OPTUŽNICA Direktor iz tvrtke nezakonito izvukao više od dva milijuna kuna i potrošio ih privatno

Navodno je izdavao lažne isplatnice za plaćanje sirovine dobavljačima drva, premda to drvo tvrtka nije kupila


Autor: podravski.hr — 05.12.2017. / 9:58 Crna kronika

U nepuna dva mjeseca policija je dvaput morala na "teren" u Koprivničku ulicu / Ilustracija

Direktor (42) drvoprerađivačke tvrtke s područja Križevaca optužen je da je s računa te tvrtke nezakonito podigao više od dva milijuna kuna, priopćilo je jučer Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.
Prema priopćenju, “tereti ga se da je, kako bi prikrio nezakonito uzimanje novca iz trgovačkog društva, sačinjavao lažne financijske dokumente, isplatnice i otkupne blokove, neistinito navodeći da je novac koji je podignut s računa društva isplaćen kao kupovna cijena navodnim prodavateljima drva, znajući da te osobe drvo nisu prodavale njegovom društvu, niti su od društva primile novac”.
Optužnicom ŽDO predlaže i da se od optuženog direktora oduzme nepripadna imovinsku korist stečena na nezakonit način.
U priopćenju je navedeno kako je Županijsko državno odvjetništvo nakon dovršene istrage podignulo pred Županijskim sudom u Bjelovaru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja poslovne isprave.
– Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je od početka 2009. do kraja 2013. godine, kao direktor jednog trgovačkog društva na širem području Križevaca, u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist s računa društva podigao 2.022.000,00 kuna koji nije potrošio u poslovne svrhe, već ga je zadržao za sebe, oštetivši time trgovačko društvo za navedeni iznos – ističu državni tužitelji. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA