PODIGNUTA OPTUŽNICA Đorđe (69) stopostotnom invalidu Stjepanu (83) oteo štap i njime ga brutalno pretukao

Prebio me je jer sam prigovorio što njegova žena puši u našoj sobi u domu - žalio se Stjepan Glavica


Autor: podravski.hr — 20.06.2018. / 9:08 Aktualno

Stjepan Glavica kaže kako je bio krvav kao svinjče na kolinju

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv Đorđa (69) kojeg se tereti za teško ozljeđivanje Stjepana Glavice (83) u domu za starije osobe.
Prema priopćenju tužitelja, on je lani u listopadu u domu za starije u Koprivnici, nakon što mu je Glavica, inače stopostotni invalid, prigovorio da Đorđeva supruga puši u sobi koju dijeli s njim, iz Glavičinih ruku istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi. Glavica je, tvrdi Odvjetništvo, pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je Đorđe sustigao te oborio na tlo i nastavio udarati štapom nanijevši mu teške ozljede: otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu. Đorđa se tereti i da je pritom prijetio oštećeniku da će ga on i njegovi sinovi ubiti.
Nesretni Stjepan lani nam je ispričao kako se sve dogodilo.
– Odmah kada je Đorđe stigao u dom, vidio sam da me ne voli. Ne znam zbog čega mu se nisam svidio. Možda zato jer sam pobožan i idem stalno na misu, u kapelicu i crkvu. Napravio mu nisam ništa i uvijek sam bio ljubazan. Kod nas u sobu stalno je dolazila njegova žena. Pili su kavu, a ona je pušila na balkonu iako se pušiti ne smije. To me smetalo, no držao sam to u sebi. Prema meni je bio bezobrazan i bahat, stalno je tražio da mu kažem kamo idem i što ću raditi. Iz svoje sobe odlazio sam samo u kapelicu i u crkvu – potreseno nam je pričao Stjepan Glavica.

Ravnateljica javnog Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici Vesna Križan bila je zgrožena dotad nezapamćenim napadom u toj ustanovi

– Kad sam se kobne večeri vratio iz crkve, soba je bila zadimljena. Kako sam dugo trpio dim koji mi je smetao, prigovorio sam mu da cijelu noć neću moći razluftati sobu. Otišao sam u kupaonicu, a kad sam se vratio, vidio sam da je jako ljut. Uzeo mi je štap i počeo me tući. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap cijeli je potrgao na meni. Nakon toga je skakao po meni i ritao me. Prijetio mi je, psovao mater i vikao: “Đorđe zna gdje treba tući, Đorđe zna kako te treba tući”. To je ponovio nekoliko puta dok me mlatio. Rekao mi je i ‘doći ću ja do tvoje crkve i tamo ću te tući’ – žalio se Stjepan Glavica.
– Hitna pomoć stigla je u zadnji tren, tijelo mi je klonulo, više nisam mogao trpjeti udarce. Đorđe je još bio u sobi kad je hitna došla po mene. Netko ga je tada zgrabio i izbacio, no on je još pokušavao ući u sobu kako bi me dohvatio. Na balkonu je bilo barem pola litre moje krvi, a u bolnici, kada su me prihvatili, rekli su mi da nikada nisu vidjeli tako nešto. Bio sam krvav kao svinjče na klanju. Počistili su me, oprali, zašili šavove i prebacili na odjel – ispričao je napadnuti Stjepan.
Ravnateljica javnog Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici Vesna Križan bila je zgrožena dotad nezapamćenim napadom u toj ustanovi. Napadač je promptno izbačen iz Doma i zabranjen mu je pristup toj ustanovi. (ke)
FOTO: KARLO EISENBEISSER