OPTUŽNICA Mladom paru zapalio kuću pa ih naganjao sjekirom prijeteći da će im sasjeći glave

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji


Autor: podravski.hr — 21.03.2018. / 16:25 Crna kronika

Strašan požar u Jagnjedovcu kod Koprivnice

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine izazivanjem požara i prijetnje. O posljedicama strašnog požara možete pročitati OVDJE.
Okrivljenika se optužnicom tereti da je u jutarnjim satima 1. ožujka ove godine u kući oštećenika u Jagnjedovcu kod Koprivnice, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci rekao da će sve ukućane zapaliti, a zatim otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao. No, 54-godišnjak je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin.
“Time je izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari, zbog čega su oštećenik i njegova supruga kroz prozor pobjegli iz kuće, dok je 54-godišnjak sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao”, naveli su u ODO-u.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF