PODIGNUTA OPTUŽNICA Muž prijetio ženi i njezinu ljubavniku: ‘Bum kupil pištolja i bum strelil tebe i njega’

Prilikom ispitivanja u policijskoj postaji Dražen je priznao prijeteće riječi kako će ubiti ženu i njezinog ljubavnika, za koje je izrazio žaljenje navodeći da to nije trebalo tako završiti


Autor: podravski.hr — 03.12.2018. / 12:52 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna žena slomila se nakon dolaska policije

Dražen (29) iz okolice Đurđevca optužen je za ozbiljne prijetnje smrću izvanbračnoj supruzi i njezinu današnjem partneru za kojeg je sumnjao da joj je tada bio ljubavnik. Općinsko državno odvjetništvu u Koprivnici traži da ga se osudi na godinu dana uvjetnog zatvora te da mu sud izrekne zabranu približavanja ženi na 300 metara.
Prema optužnici, Dražen je u dva navrata u kolovozu ove godine u obiteljskoj kući supruzi rekao “bum kupil pištolja i bum strelil tebe i njega” te par dana kasnije “mene ne j… sada otići do bankomata, podignuti novce, kupiti pištolj i ustrijeliti tebe i njega, strelil vas budem”.
Prilikom ispitivanja u policijskoj postaji Dražen je priznao prijeteće riječi kako će ubiti ženu i njezinog ljubavnika, za koje je izrazio žaljenje navodeći da to nije trebalo tako završiti. U iskazu pred sucem istrage žena je navela kako je s Draženom bila u vezi oko tri godine. Govorila je kako joj je često znao prijetiti, a jednom ju je napustio s drugom ženom, pa se nakon mjesec dana vratio.
– Sve je izbilo u kolovozu ove godine kad sam se na mobitelu dopisivala s prijateljem. Muž je sumnjao da smo u ljubavnoj vezi, ali vezu smo počeli tek nakon spornih događaja. Kad sam se sredinom kolovoza vratila iz mjesta u kojem živi moj prijatelj, posvađali smo se i Dražen me tjerao da se iselim iz kuće. Ne mogu se sjetiti je li baš tog dana rekao da bu kupil pištolja i strelil mene i prijatelja ili je to rekao kasnije. No, sjećam se da je potkraj kolovoza slagao auto i uzeo moj mobitel pa nazvao moga prijatelja, odnosno slao poruke da će doći tamo i sve poubijati. To me je jako razljutilo, pa smo se opet posvađali. Tada mi je rekao da njega ne j… sada otići do bankomata, podignuti novac, kupiti pištolj, ustrijeliti mene i prijatelja – svjedočila je Draženova bivša pred sucem istrage.
Nakon toga je, kaže, odlučila da više ne želi tako živjeti, da mu ne želi oprostiti njegovu nevjeru i ispade, pa je sve prijavila policiji.
Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je ovih dana protiv Dražena optužnicu zbog prijetnji smrću bivšoj supruzi. Postane li pravomoćna, uskoro bi mu moglo početi suđenje. (rm)

Ilustracija / Žena je prijetnje prijavila policiji

FOTO: ILUSTRACIJA