OPTUŽNICA Nasilna četvorka brutalno premlatila mladića, tužitelji za njih traže uvjetne kazne

Krenuli su prema njemu, a Krsto je iz straha izvadio sprej i počeo sumanuto prskati okolo


Autor: podravski.hr — 20.03.2018. / 20:20 Crna kronika

Česte su tučnjave oko noćnog kluba Orinoco u Kooprivnici

Podignuta je optužnica protiv četvorice mladića iz Koprivnice koji su ispred noćnog bara Orinoco brutalno premlatili 22-godišnjaka koji je u tom napadu, među ostalim, zaradio tešku tjelesnu ozljedu – napuknuće vratnog kralješka. Tukli su ga nekoliko minuta rukama i nogama, a prestali su tek kad je ih je kolega u strahu upozorio da je dosta.
Rabijatne mladiće uskoro čeka suđenje, a Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici za njih traži uvjetne zatvorske kazne. S obzirom na intenzitet sile koju su upotrijebili, prava je sreća da 22-godišnji Krsto nije teže stradao.
Sve je počelo te noći u parku ispred koprivničkoga srednjoškolskog centra. Tamo su se, prema optužnici, iz nepoznatog razloga sukobili Krsto i Toni s drugooptuženim Tomom i njegovom ekipom. U jednom je času Tomo udario Tonija šakom u glavu, a Krsto je prijatelju priskočio u pomoć, iz torbice izvukao sprej te Tomu poprskao po licu. Sve je ostalo na tome jer su se dečki brzo razišli.
No, prave su nevolje počele iste večeri, pola sata iza ponoći u noćnom baru Orinoco. Tomo (25) je s Josipom (24), Marinom (22) i Jožom (30) taman ulazio u lokal kad je kod šanka spazio Krstu. Krenuli su prema njemu, a Krsto je iz straha opet izvadio sprej te počeo sumanuto prskati okolo. No, nije mu pomoglo. Josip je bacio stolac prema njemu pa je pobjegao na ulicu. Krenuo je trčati prema zgradi Podravke, ali nije daleko stigao. Četvorka ga je sustigla i krenula tući.
Nakon salve udaraca rukama i nogama, Krsto je pao na asfalt, a dečki su ga nastavili mlatiti.
Na koncu je Josip završio kao prvooptuženi, Tomo koji je vjerojatno sve zakuhao kao drugooptuženi, a pri kraju optužnice kao pomagači našli su se Marin i Joža. S njima je bio i jedan maloljetnik kojim će se baviti odvjetništvo za mladež u posebnom postupku. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA