Optužnica nasilniku: Suprugu mlatio pred djetetom, udario je kutijom za nakit u glavu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac iz okolice Koprivnice prijetio je svojoj supruzi i strašno ju je mlatio, zbog čega će mu se suditi na koprivničkom Općinskom sudu. Prema optužnici koju je ovih dana potvrdio koprivnički sud, bezdušni je muškarac od kraja svibnja od kraja rujna prošle godine vrijeđao i tjelesno napadao suprugu u prisutnosti njihove maloljetne djece.

Kako se navodi u presudi, nasilnik je 19. svibnja prošle godine oko 23.00 sata suprugu udario šakom u nos, zbog čega joj nastao krvni podljev gornje i donje vjeđe lijevog oka i hematom korijena nosa.

Kako dalje navodi optužnica, nasilni je muškarac 30. rujna prošle godine pred maloljetnim sinom krenuo psovati suprugu, a zatim je uzeo kutiju za nakit kojom ju je udario po glavi. Za kraj ju je opalio nogom u prsa. Nakon tog nasilja zaprijetio joj je da će je ubiti, rasporiti od glave do pete i da neće ostati živa ako mu pozove policiju. Nasilnik je na svu sreću prijavljen policiji i uhićen.

Kaznenom prijavom, kasnije i optužnicom, okrivljeni se muškarac tereti za nasilničko ponašanje u obitelji, nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnju. Ozbiljno mu prijeti bezuvjetni zatvor zato što je za ta kaznena djela propisana kazna do tri godine zatvora.

U odgovoru na optužnicu nasilnik je putem svog odvjetnika porekao krivnju i naveo “kako se ona temelji na potpuno pogrešnom i nepotpuno utvrđenom činjeničnom temelju interpretacije te konstrukciji bez stvarnog uporišta u dokazima koji ne daju niti osnovanu sumnju”.

– Nije životno niti logično da je napadao suprugu pred maloljetnom djecom budući da je upravo s njom u mirnom postupku i suglasno razveo brak te su sporazumno utvrdili da će pravo na roditeljsku skrb ostvarivati zajednički i sporazumno – objasnio je na sudu odvjetnik okrivljenika svoje razloge zašto njegov klijent nije kriv za premlaćivanje supruge i prijetnju smrću. Sutkinja Lidija Vuljak, analizirajući dokaze koje su prikupljeni tijekom istrage, potvrdila je optužnicu.

FOTO: Ilustracija, nema veze sa člankom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Obavijest korisnicima plina

Svi korisnici koji su do 25. ožujka 2021. godine potpisali ugovor s Koprivnica opskrbom za javnu opskrbu plinom, a koji su na kućne adrese s

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI