PODIGNUTA OPTUŽNICA Ostavljeni ljubavnik partnericu ‘udavio’ tisućama sms poruka. Vrlo brzo je uhićen

Ako ga pravomoćno proglase krivim, prijeti mu do tri godine zatvora


Autor: podravski.hr — 11.12.2017. / 13:34 Crna kronika

Ilustracija / Prevarenim osobama prijetio je smrću ako ga prijave

Ostavljeni muškarac (40) svaki je dan svojoj neprežaljenoj ljubavi nakon naprasnog raskida veze slao barem 30-ak sms poruka i upućivao joj dva-tri telefonska poziva samo kako bi mu se vratila.
Kad ni to nije pomoglo – a trajalo je mjesecima – počeo joj je prijetiti. Prvo je krenulo s sms vrijeđanjima koja su nesretnu ženu bacala u očaj. Potom joj je počeo otvoreno prijetiti da će na internetu objaviti njezine golišave fotografije i nimalo čedne videouratke. A onda je njegova bivša zaključila da je vrag odnio šalu.
Kako je danas priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, protiv muškarca (40) pred Općinskim sudom podignuta je optužnica zbog počinjenja kaznenog djela nametljivog ponašanja. Nasrtljivi ljubavnik uhićen je vrlo brzo nakon prijave, a vijeće Općinskog suda usvojilo je prijedlog državnog odvjetnika da mu se istražni zatvor produži zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
“Okrivljenika se tereti da je od kolovoza do studenoga 2017. godine, nakon prekida ljubavne veze s oštećenicom, poslao joj na mobitel više tisuća poruka i uputio joj više stotina telefonskih poziva tražeći od nje da nastave ljubavnu vezu te ju vrijeđao i prijetio da će ju osramotiti objavljivanjem njezinih fotografija i snimki, što je kod oštećenice izazvalo strah i zabrinutost da bi joj mogao nauditi”, objasnili su državni tužitelji razlog za podizanje optužnice.
Ako ga pravomoćno proglase krivim, prijeti mu do tri godine zatvora. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA