PODIGNUTA OPTUŽNICA Petorka preko ‘fikus’ poduzeća naručila 19 skupih mobitela, a račune nije plaćala

Prosječna vrijednost jednog mobitela iznosila je oko 5000 kuna (ostatak iznosa su pretplatnički računi) što znači da je prevarantska petorka nabavljala samo najnovije i najskuplje modele


Autor: podravski.hr — 05.09.2018. / 13:11 Crna kronika

Ilustracija / Napakostio bivšoj djevojci

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo pred Općinskim sudom optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.
“Optužnicom se 36-godišnjaka tereti da je od siječnja do rujna 2013. godine u Koprivnici, Zagrebu, Križevcima i Bjelovaru potaknuo ostale okrivljenike, direktore svojih trgovačkih društava, da u ime društava sklope s teleoperaterima ugovore o zasnivanju pretplatničkih odnosa temeljem kojih su primili ukupno 19 mobilnih telefona iPhone, Sony Xperia i Samsung Galaxy i potom ih sve predali 36-godišnjaku. Izdane račune uopće nisu plaćali čime su teleoperateri oštećeni za ukupno gotovo 128.000,00 kuna”, priopćili su danas koprivnički tužitelji.
Prosječna vrijednost jednog mobitela iznosila je oko 5000 kuna (ostatak iznosa su pretplatnički računi) što znači da je prevarantska petorka nabavljala samo najnovije i najskuplje modele. Pitanje je samo kako su uopće mislili da će njihove prevare ostati neotkrivene. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA