Optužnica protiv bešćutnog oca: Tukao suprugu i grubo zapostavljao sina i kćeri

Muškarac (43) s područja Podravine i Prigorja kazneno je prijavljen zbog zlostavljanja supruge i zapostavljanja djece, a ovih je dana na općinskom sudu protiv njega podignuta optužnica koju sud još treba potvrditi.

Prema tužiteljima, 43-godišnjak je od 2014. do 2019. godine učestalo tukao svoju suprugu, a svemu su svjedočila njihova djeca, osmogodišnji sin i kćeri stare šest i dvije godine. Osim toga, cijelu je brigu o djeci prepustio supruzi kojoj nije pomagao ni oko čega. Tako se nije brinuo o njihovoj higijeni, hranjenju, izvršavanju školskih obveza.

Dok je bio poslovno odsutan od kuće s djecom nije uopće komunicirao, a dok je bio kod kuće vrijeme nije provodio sa svojom djecom. Starijem sinu nije pomagao oko učenja, odlazio na roditeljske sastanke, niti se brinuo o njegovu zdravlju vodeći ga kod logopeda. Zbog propusta u ostvarivanju roditeljske skrbi Centar za socijalnu skrb izrekao mu je mjeru upozorenja na pogreške i propuste u ostvarivanju skrbi o maloljetnoj djeci.

Njegova supruga tužiteljima je rekla kako su djeca zbog oca koji ju je tukao bila u strahu. Njegova briga oko djece bila je manjkava te se nije angažirao oko ničega, a kako se od studenog prošle godine uopće ne vraća kući, podnijela je zahtjev za rastavu braka.

Njezin iskaz je potkrijepljen dokumentacijom Centra za socijalnu skrb u kojem djeca potvrđuju učestale svađe oca i majke. Djeca nisu vidjela da otac tuče majku, ali su sve čula zbog čega su stvorila osjećaj straha i bojazni za budućnost.

Tužitelji optužnicom za oca nasilnika traže godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI