Optužnica protiv direktora đurđevačke tvrtke: Plaćenu pekarsku peć i kombi nikad nije isporučio križevačkom pekaru

Bjelovarski su tužitelji na Općinskom sudu podignuli optužnicu protiv 50-godišnjeg direktora i odgovorne osobe đurđevačke tvrtke Aron d.o.o., kojeg sumnjiče da je prevario križevačku tvrtku Mlinček za 26.200 kuna. Kako se navodi u optužnici, đurđevački je direktor u listopadu 2019. godine, u namjeri da svojoj tvrtki Aron d.o.o. pribavi nepripadnu imovinsku korist, na stranicama internetskog oglasnika Njuškalo oglasio prodaju pekarske peći za 12.500 kuna.

Uplata na ruke i račun

Na taj se oglas javila odgovorna osoba križevačke tvrtke Mlinček s kojim je dogovorio prodaju te peći. Kako tužitelji navode, okrivljeni 50-godišnjak predstavniku tvrtke Mlinček neistinito je naveo kako će mu peć biti isporučena do kraja prosinca te godine. Rekao mu je da će mu nakon uplate cijelog iznosa za peć izdati uplatnicu na ime tvrtke, što mu je ovaj povjerovao. Ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, predstavnik oštećene tvrtke Mlinček 30. studenog na ruke mu je platio 4500 kuna, a 11. studenog na račun tvrtke Aron uplatio je još 8000 kuna.

No, to nije bilo sve. Nakon uplate, đurđevački je direktor križevačkom kolegi ponudio na prodaju kombi volkswagen LT za 13.700 kuna koji je također obećao isporučiti do kraja prosinca 2019. godine te da nakon uplate dogovorenog iznosa neće biti nikakvog problema s primopredajom vozila. Kako tvrde tužitelji, predstavnik tvrtke Mlinček direktoru Arona je povjerovao, pa mu je na račun tvrtke 3. prosinca 2019. godine uplatio 10.000 kuna, a 10. prosinca presotalih 3700 kuna. No, diretkor tvrtke Aron, s kojim je dogovorio prodaju, nije mu isporučio niti pekarsku peć niti kombi koji je križevačka tvrtka Mlinček uredno platila đurđevačkoj tvrtki.

U optužnici tužitelji traže od suda da direktora tvrtke Aron proglase krivim i da ga se osudi na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Ispitan pred policijskim istražiteljima, direktor đurđevačke tvrtke nije htio iznositi obranu, no direktor tvrtke Mlinček, koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda, ispričao je kako ga je direktor Arona prevario.

Sreli se u kafiću

Sreli su se u kafiću u Križevcima i dogovorili prodaju pekarske peći. Tamo mu je isplatio 4500 kuna, a ostatak mu je isplatio preko računa. Dogovor je bio da mu se peć isporuči do kraja prosinca, a početkom tog mjeseca okrivljeni ga je nazvao i ponudio kombi, na što je on pristao. Međutim, osumnjičeni direktor đurđevačke tvrtke nije mu isporučio niti peć niti kombi premda ga je u više navrata kontaktirao telefonom da to učini, ili da mu vrati uplaćeni novac.

Tužitelji su iz prikupljene dokumentacije tijekom istrage došli do saznanja kako je to bio prvi poslovni odnos između tvrtke Aron i Mlinček, a da je do isplate doista došlo potvrđuju i bankovni podaci o stanju i kretanju sredstava po računu đurđevačke tvrtke.

Osuđivani prevarant

– Osumnjičenik je postupao s prijevarnom namjerom spram oštećenika te do danas nije kontaktirao oštećenika i podmirio mu dugovanje. Time je trgovačkom društvu Argon d.o.o. Đurđevac pribavio nepripadnu imovinsku korist – navela je zamjenica Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru Mirjana Vukorepa.

Osumnjičeni đurđevački direktor inače je rodom iz križevačkog kraja i brani se sa slobode, a iza sebe ima nekoliko prijevara i krivotvorenja isprava za koja je pravomoćno osuđen.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI