OPTUŽNICA Sin premlatio oca i slomio mu lubanju jer mu nije dao da s društvom gleda TV

Sin je rekao da se samo branio od oca koji je držao kuhinjski nož


Autor: podravski.hr — 06.02.2018. / 8:42 Crna kronika

Ilustracija / Otac i sin posvađali su se zbog televizora

Raspravno vijeće Općinskog suda u Koprivnici prošlog je tjedna ukinulo mjere opreza Kristijanu (30) iz Novog Virja koji je u ožujku prošle godine zbog svađe oko televizora brutalno premlatio oca Martina i slomio mu lubanju. To znači da sin sada može komunicirati s ocem i biti u njegovoj blizini.
Prema optužnici, Kristijan se posvađao s ocem dok je s prijateljima gledao televiziju u očevoj sobi, a otac im nije dopustio da dalje gledaju. Sin je oca najprije udario svom snagom šakom u glavu. Nesretnik je ošamućen udarcem pao na tlo. No, sin se nije zaustavio. Nastavio ga je cipelariti na tlu. Tupi su udarci Kristijanove obuće padali po nedužnom ocu, a jedan mu je takav, kako optužuje DORH, slomio lubanju.
Martin je, prema medicinskoj dokumentaciji, “zadobio puknuće kostiju lubanje u predjelu očne duplje i puknuće desne jagodične kosti bez pomaka, što su tjelesne ozljede teške naravi”. Tijekom istrage ispitana su dvojica svjedoka, prijatelja optuženika koji su s njime gledali televiziju, a provedeno je i medicinsko vještačenje ozljeda pretučenog oca.
Kristijan je tijekom prvog ispitivanja kod državnog odvjetnika odmah nakon uhićenja rekao kako se samo branio od oca koji je u ruci držao kuhinjski nož. Tu je priču potvrdio jedan svjedok, dok drugi nije mogao zato što je od straha pobjegao iz kuće.
Tužitelji su u spis optužnice uvrstili i nalaz i mišljenje Dr. Davorina Hećimovića, koji je potvrdio težak karakter ozljeda pretučenog Martina. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA