OPTUŽNICA: Udarile slijepu staricu, opljačkale nesretnicu s teško bolesnim sinom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički tužitelji nakon provedene istrage na Općinskom sudu u Koprivnici podignuli su optužnicu protiv tri drske lopovice stare 53, 38 i 28 godina koje su početkom godine napale i opljačkale dvije starice, Mariju Petrić (95) u Đelekovcu i Ružu Punčikar (86) Imbriovcu nedaleko od Koprivnice.

“Optužnicom se 28-godišnjakinju tereti da je 14. siječnja svojim osobnim automobilom dovezla 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju u Đelekovec radi krađa po kućama, pa su one neopaženo ušle u obiteljsku kuću 95-godišnje, teško pokretne i slijepe oštećenice i počele tražiti novac, u čemu ih je oštećenica zatekla i pokušala ih spriječiti, ali su ju one udarile u glavu i pobjegle iz kuće ništa ne uzevši” – priopćili su danas koprivnički tužitelji. Istu trojka optužnicom se tereti da je nekoliko dana kasnije opljačkala u obližnjem Imbriovcu i drugu staricu. Obrazac krađe bio je isti.

“Okrivljenu 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju tereti se da su 17. siječnja  u Imbriovcu,vozilom 28-godišnjakinje, koja ih je čekala u blizini, došle do obiteljske kuće 86-godišnje oštećenice i ušle u sobu kad je oštećenica bila u dvorištu, a njezin teško bolesni sin u kuhinji, te iz ormara uzele i međusobno podijelile novac u iznosu od 17.000 kuna” – navode tužitelji. Okrivljena 38-godišnjakinja i 53-godišnjakinja nalaze se u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Trećeokrivljena 28-godišnjakinja nalazi se na slobodi zato što je se kaznenom prijavom tereti za blaže kazneno djelo pomaganja.

Iste razbojnice kazneno će odgovarati i za još jedan sličan napad. Otprilike dva tjedna prije ‘pohoda’ u Đelekovcu i Imbriovcu u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega upale su u kuću umirovljenice Anđele Friščić (77). Nesretna je žena usred bijela dana u svojem domu zatekla dvije ženske osobe koje su rovarile po njezinom ormaru. Anđela je, nakon što im se suprotstavila, doživjela i fizički napad od strane jedne od provalnica, koje su se potom dale u bijeg. Lopovice su nakon intenzivne potrage koprivničke, varaždinske i međimurske policije na kraju ipak otkrivene. Optužnicom koja je danas podignuta terete se za dva pokušaja razbojničke krađe, a još čekaju optužnicu varaždinskih tužitelja za razbojništvo u Malom Bukovcu.

FOTO: Nikola Wolf i Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI