OPTUŽNICA: Udarile slijepu staricu, opljačkale nesretnicu s teško bolesnim sinom

Podravski list profile

Koprivnički tužitelji nakon provedene istrage na Općinskom sudu u Koprivnici podignuli su optužnicu protiv tri drske lopovice stare 53, 38 i 28 godina koje su početkom godine napale i opljačkale dvije starice, Mariju Petrić (95) u Đelekovcu i Ružu Punčikar (86) Imbriovcu nedaleko od Koprivnice.

“Optužnicom se 28-godišnjakinju tereti da je 14. siječnja svojim osobnim automobilom dovezla 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju u Đelekovec radi krađa po kućama, pa su one neopaženo ušle u obiteljsku kuću 95-godišnje, teško pokretne i slijepe oštećenice i počele tražiti novac, u čemu ih je oštećenica zatekla i pokušala ih spriječiti, ali su ju one udarile u glavu i pobjegle iz kuće ništa ne uzevši” – priopćili su danas koprivnički tužitelji. Istu trojka optužnicom se tereti da je nekoliko dana kasnije opljačkala u obližnjem Imbriovcu i drugu staricu. Obrazac krađe bio je isti.

“Okrivljenu 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju tereti se da su 17. siječnja  u Imbriovcu,vozilom 28-godišnjakinje, koja ih je čekala u blizini, došle do obiteljske kuće 86-godišnje oštećenice i ušle u sobu kad je oštećenica bila u dvorištu, a njezin teško bolesni sin u kuhinji, te iz ormara uzele i međusobno podijelile novac u iznosu od 17.000 kuna” – navode tužitelji. Okrivljena 38-godišnjakinja i 53-godišnjakinja nalaze se u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Trećeokrivljena 28-godišnjakinja nalazi se na slobodi zato što je se kaznenom prijavom tereti za blaže kazneno djelo pomaganja.

Iste razbojnice kazneno će odgovarati i za još jedan sličan napad. Otprilike dva tjedna prije ‘pohoda’ u Đelekovcu i Imbriovcu u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega upale su u kuću umirovljenice Anđele Friščić (77). Nesretna je žena usred bijela dana u svojem domu zatekla dvije ženske osobe koje su rovarile po njezinom ormaru. Anđela je, nakon što im se suprotstavila, doživjela i fizički napad od strane jedne od provalnica, koje su se potom dale u bijeg. Lopovice su nakon intenzivne potrage koprivničke, varaždinske i međimurske policije na kraju ipak otkrivene. Optužnicom koja je danas podignuta terete se za dva pokušaja razbojničke krađe, a još čekaju optužnicu varaždinskih tužitelja za razbojništvo u Malom Bukovcu.

FOTO: Nikola Wolf i Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti