Ordinacija Podravskog: Bezvoljan sam i nervozan – jesam li bolestan?

Bezvoljan sam, nervozan i napet, jesam li bolestan?

Moj opis jučerašnjeg katastrofalnog dana. Dijagnisticiran mi je F41.2, trošio sam adp Elicea 0.5 mg i anksiolitik Misar 0,25 godinu i pol jedanput na dan. Šest mjeseci idem na psihoterapiju, prestao sam s uzimanjem tableta, no s vremenom mi se javi teška anksioznost, ali bez paničnih ataka koje sam prije znao imati. Evo, ovo je moj jučerašnji dan: petak ujutro ustajem odmoran i veseo.

Nakon dva sata počinjem se osjećati napeto, nastaje mi napetost i magla u glavi. Pritisak u glavi. Zamućen vid. Bezvoljnost, slaba vrtoglavica, umor. Nemogućnost fokusiranja i koncentracije, zaboravljam stvari. Demencija? Prolaze mi trnci po glavi, kao da mi glava trne. Krivim kišu i promjenu vremena za trenutno stanje. Meteoropat? Kada počnem raditi na poslu, obično sve to prođe i navečer kad se vratim s posla svi ti simptomi nestaju. Popio sam ibuprofen da vidim hoće li mi proći. Ali magla u glavi i pritisak je još uvijek prisutan. Naradio sam se na poslu, ali ne osjećam umor. Zašto? Čitam članke na netu, guglam maglu u glavi. Zaključujem da bih trebao posjetiti liječnika. Pišem što bih sve trebao izvaditi. Za pola sata: možda sam ipak samo premoren jer sam radio po 10sati  do pola noći? Ili je ipak posrijedi neka mentalna bolest.

ODGOVOR

Preporučila bih nastavak psihoterapije vezano uz navedene anksiozne smetnje. Možda bi bilo potrebno još uvijek nastaviti s Eliceom.

Sretno!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI