Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ordinacija Podravskog: Bi li mi hormon rasta pomogao da narastem?

Zanima me bi li mi hormon rasta pomogao da narastem?

Imam 18.5 godina visok sam 178 cm i težak 78kg. Zanima me da li bi mi hormon rasta pomogao da narastem još 4-5 cm,i da li mi vi možete izračunati konačnu visinu.

ODGOVOR

Hormoni rasta, ako bi i funkcionirali (što nije vjerovatno), donijeli bi Vam nekoliko centimetara, što bi možda pomoglo Vašem samopouzdanju, ali nitko osim Vas ne bi ni primijetio promjenu, a to pokazuje da problem ne postoji nigdje nego u Vama.

Da bi koristili terapiju hormonom rasta prvo se treba dokazati njegov nedostatak u krvi, inače postoji opasnost od akromegalije (oticanje ekstremiteta, edemi, stomatološki problemi, artralgija, prekomjerno znojenje te rizik od hipertenzije, dijabetesa, osteoporoze, kardiomiopatije i impotencije). Čak i u slučaju da se dokaže manjak hormona rasta, Vaš rast je završen. Možete samo povećati mišićnu i koštanu masu. Poznato je da ga se zloupotrebljava zbog anaboličkih svojstava, ali takva upotreba razara organizam.

Kod nas je odobrena primjena u slučaju zastoja rasta u djetinjstvu. Ako se dokaže manjak hormona rasta, onda se može započeti s terapijom. Rezultati su bolji ako se počne ranije u dijetinjstvu.

Facebook
Twitter
Email
Vrt

Samo par kapi ove tekućine može spasiti vaš vrt od truljenja i bolesti biljaka

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

4. po redu

FOTO/VIDEO Biciklijada Općine Peteranec okupila stotine ljubitelja bicikliranja

BAJKA ZA VAN: CRVENKAPICA, VUK I BAKA“

FOTO/VIDEO Mališani s roditeljima uživaju u predstavi na otvorenom, glavna kulisa – gradski park!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI