Ordinacija Podravskog: Fizički sam ok, ali psihički nikako. Pomozite mi…

Ne osjećam se dobro, molim vas, pomozite!

Naime, u posljednje vrijeme ne osjećam se baš najbolje… Što znači, fizički sam dobro, ali psihički nikako. Napravila sam sistematski pregled prije 20-ak dana i svi su mi nalazi u redu. Otišla sam zbog javljanja “lupanja srca ili preskakanja” pa su mi konstatirali sinusnu aritmiju. Mislila sam da će se ovo moje stanje promijeniti nakon tog pregleda, međutim, nije bilo pomaka. I dalje se čudno osjećam, i čak mi i dalje ponekad “preskoči srce”. U ove dvije godine imala sam stresne periode… Porodila sam se prije godinu i pol, i znam da je to nešto najljepše na svijetu, ali otkako znam za sebe za mene je porod bio jedan velik bauk i najviše sam se toga plašila u životu. Sve je prošlo u najboljem redu, tako da bih sad to ponovila bez pola muke. Poslije toga, otac mi je imao dva infarkta, a ja sam jako vezana za njega, od tada sam samo negativno razmišljala. Bavim se glazbom i imam nastupe vikendom. Kad sam okupirana nekim većim obvezama, ne razmisljam toliko o ovom problemu, mada mi se nekada i dogodi i onda pred svim ljudima čini mi se da dobijem “napad panike”, guši me u prsima i imam osjećaj u glavi kao da mi fali neki kabel izmedju sljepoočnica. Kao da nisam ja, kao da ću pasti u nesvijest i da će mi se nešto loše dogoditi… Ne znam otkud ovo stanje i kako ga nazvati… Nisam luda, ali osjećam da ludim. Pomozite mi.

ODGOVOR:

Poštovana, da, imate napade panike uz prisutnu anksioznost. Kada ste dovoljno okupirani nečime, uspijete se odmaknuti od negativnih razmišljanja. Za Vaše tegobe svakako se preporučuje psihoterapija, a kada su smetnje učestalije ili Vam narušavaju funkcioniranje, korisno je uključiti i lijekove. Javite se na psihijatrijski pregled radi početka liječenja. Sretno!

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI