Ordinacija Podravskog: Imam COVID, iskašljao sam krv, što da radim?

Imam Covid-19 i iskašljao sam krv, što da radim?

Prilikom kašljanja uočio sam tragove krvi. Trenutno sam pozitivan na koronavirus, imam povišenu tjelesnu temperaturu 38-39, te pijem Makcin.

ODGOVOR

Provedite terapiju antibiotikom po preporuci liječnika. Za što bolji i brži oporavak od bolesti potrebno je puno se odmarati i provoditi mjere kućnog liječenja. Pijte puno tekućine, čajeva, konzumirajte kvalitetne namirnice, juhe, voće i povrće. Redovito snižavajte povišenu tjelesnu temperaturu i po potrebi uzmite analgetik.

Inhalirajte se ljekovitim parama, a ako Vas kašalj jako iritira i ometa Vam san i odmor, potražite pomoć liječnika ili ljekarnika koji će Vam preporučiti neki simptomatski lijek. Nemojte prerano odustati od kućnog liječenja i izolacije jer komplikacije i pogoršanje bolesti može nastupiti i 10-ak dana nakon pojave bolesti. U slučaju pojave teškoća s disanjem, gušenjem i slično, odmah se javite u hitnu ambulantu, infektivnu kliniku ili COVID odjel. Tragovi krvi u iskašljaju najčešće su posljedica pucanja kapilara u sluznici gornjeg respiratornog sustava zbog napora pri kašljanju te ne predstavljaju razlog za brigu. U slučaju krvavog iskašljaja, pogoršanja općeg stanja, gubitka svijesti i slično, odmah potražite liječničku pomoć.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI