Ordinacija Podravskog: Imam problem s inkontinencijom, što da radim?

Imam problem s inkontinencijom, ima li rješenja za to?

Imam stresnu inkontinenciju, 58 godina, iza sebe tri poroda, jedan namjerni pobačaj. Išla sam u Šibenik na terapiju odnosno stolicu koja učvršćuje mišiće prije tri godine. Nije tako velik problem, ali kad se naprežem, dižem unuke, općenito nagli pokreti itd.,  događa se. Postoji li nešto što bi mi olakšalo svakodnevicu?

ODGOVOR:

Modaliteta liječenja ima više, te ono može biti medikamentozno, operativno i fizikalno (ovo potonje uključuje i “stolicu”, koju spominjete). Svaki ovaj pristup ima indikacije i kontraindikacije, a važnu ulogu u odluci o liječenju ima i stav bolesnice. Ako ste Vi otvoreni za bilo koju opciju, nakon što se isključe eventualne kontraindikacije, te postave jasne indikacije, te nakon što se od dosadašnjeg liječenja dalje i ne mogu očekivati poboljšanja, porazgovarajte s ginekologom o lijekovima i operaciji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI