Ordinacija Podravskog: Imam problem s prištićima, je li to od pilula?

Imam problem s prištićima, je li problem u kontracepciji?

Pijem kontracepcijske pilule Lyndinette već skoro dvije godine. U prosincu prošle godine morala sam ih prestati piti jer sam išla na laparoskopiju ciste na jajniku i počela sam ih opet piti u ožujku. Od tada se mučim s prištićima na području brade, čeljusti i obraza. Prije sam znala imati nekoliko prištića na tim mjestima, ali sada stalno izbijaju. Bih li trebala promijeniti pilule, da napravim pauzu ili imate neki drugi prijedlog.

ODGOVOR:

Bilo bi važno znati koliko imate godina i kakav je bio patohistološki nalaz iza operacije. No, svakako se može zaključiti kako sada ima nekih novih momenata (koji su možda u vezi s Vašom dobi, s patohistološkim nalazom, s Vašom tjelesnom težinom itd.), pa bi trebalo razmotriti koji bi oralni hormonski kontraceptiv sada bio izbor za Vas (opet, s obzirom na PH-nalaz, je li OHK uopće indicirana), a od koristi bi bilo obaviti i pregled kod dermatologa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI