Ordinacija Podravskog: Jesu li ovi dodaci sigurni kod mladih i zdravih muškaraca?

Jesu li arginin i citrulin sigurni za primjenu kod mladih i zdravih muškaraca?

Imam pitanje vezano za arginin kao dodatak prehrani. Naime, svjestan sam “benefita” širenja krvnih žila i ostalih pozitivnih učinaka koje može imati, ali i negativnih. Zanima me sljedeće, s obzirom na to da je arginin važan nekim vrstama karcinoma za širenje stanica, pa se kao jedna od terapija, točnije istraživanja zasniva na deprivaciji arginina, koliko je sigurno uzimati primjerice citrulin malat (ako bi, koliko dugo bez prestanka/pauze) kako bi se u tijelu stvorio arginin, ili bi prevencijski bilo sigurnije ne koristiti takve dodatke, u zdrave muške osobe, 35 god.,185 cm i 103 kg. Prebolio mononukleozu, operirao devijaciju septuma, slijepo crijevo, prestao pušiti prije dvije godine, bilo direktnim unosom arginina ili unosom citrulina, aktivni sportaš (dizanje utega).

ODGOVOR:

Arginin i citrulin sigurni su za primjenu kod mladih i zdravih muškaraca. Smatra se da je kombinacija citrulina i arginina suporiornija u odnosu na monosupstancu arginina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI