Ordinacija Podravskog: Kada je najbolje napraviti test za trudnoću?

Kada je najbolje napraviti test za trudnoću?


Imala sam ciklus 13.8. koji je trajao do 17.8., obično mi tako ciklusi i traju. Događa se nekad da mi nekad urani ciklus, nekad zakasni otprilike tri-četiri dana. Ovaj mjesec sam imala odnos s dečkom 4.9., a poslije toga sam dobila regularni i normalni i obilan ciklus kao i uvijek 8.9. koji mi traje i dalje i jako je obilno. Mene zanima ako sam dobila i sve prođe kao i svaki ciklus, ima li razloga za zabrinutost u vezi trudnoće. I koliko dana poslije odnosa trebam raditi betu da bih znala sigurno?

ODGOVOR

Pretpostavljam kako netočno koristite termin “ciklus”, u suprotnom bismo imali problem. Načelno govoreći, ako sumnjate na trudnoću, najprije napravite kućni test na trudnoću i to oko 2-3 tjedna po izostanku menstruacije ako imate redovite menstruacijske cikluse, odnosno oko 4-5 tjedana iza spolnog odnosa ako nemate redovite MC i ako menstruacija u međuvremenu ne bi nastupila. Ako ne bi bili sigurni kako interpretirati nalaz kućnog testa na trudnoću, dogovorite pregled kod ginekologa, jer nije uvijek nužno odrediti betaHCG – potrebu za tim procjenjuje ginekolog.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI