Ordinacija Podravskog: Na testisu sam napipao kvržicu, jako mestrah…

Na testisu sam napipao kvržicu, jako me strah, pomozite!

Pozdrav, imam bol u preponi koja traje duže vrijeme, također sam na desnom testisu napipao na gornjem polu neku kao kvržicu, malo je veća, kao zrno riže otprilike. Imam osjećaj nelagode i testisi nisu osjetljivi na dodir niti bole na dodir. Bol je konstantna, ali jako jako mala. Testis je niži od lijevog i znači po meni da nema torzije. Ne znam što može biti pa me je jako strah i treba mi stručno mišljenje. Još mogu dodati da nije uvećan, da mosnice ponekad kao nabubre, ali u minuti se unormale.

ODGOVOR

Na gornjem polu testisa ste najvjerojatnije napipali paradidimis (tvorba vel. zrna riže koja tu i treba biti), a ostalo nisu simptomi nikakve poznate urološke bolesti. Ako nema otekline u preponi, najvjerojatnije se ne radi ni o preponskoj kili (herniji). Bude li bol u preponi perzistirala, savjetujem ipak pregled kirurga da se navedena kila isključi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI