Ordinacija Podravskog: Nakon alkohola otiču mi zglobovi i stopala, zašto?

Nakon pijenja alkohola otiču mi zglobovi i stopala, koji su uzroci?

Unazad nekoliko mjeseci imam otečena stopala i zglobove, pogotovo kad pijem alkohol tu noć, pa se javi u večernjim satima ili drugi dan. Udebljala sam se nekoliko kila u međuvremenu. Išla sam prije nekoliko mjeseci na ultrazvuk srca koji je normalan.
Razlog pregleda je bio preskakanje srca, no doktor kaže da je od kičme jer imam skolizu te mi je preporučio kiropraktičara.
Je li moguće da su mi od srca otečene noge prilikom konzumacije alkohola i zglobovi jer je rekao doktor da bi trebala piti Andol 100 te nešto za prokrvljenost, no to ne pijem. Imam 25 godina. Pušač sam. Bila sam prije aktivni sportaš, no nakon nesreće s kralježnicom više nisam.

ODGOVOR

UZV srca Vam je u granicama normale i oticanje zglobova nije povezano sa srčanim popuštanjem. Trebate se javiti reumatologu na pregled, provjeriti funkciju štitnjače, bubrega. Svakako izbjegavajte konzumaciju alkoholnih pića, te prestanite pušiti jer ćete time smanjiti i svoj kardiovaskularni rizik, a također ćete smanjiti moguću pojavu srčanih aritmija. Treba provjeriti zašto Vam je liječnik savjetovao uzimanje Andola, jer prema navedenom ne vidim jasnu indikaciju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI