Ordinacija Podravskog: Trudna sam, a papa test je pokazao atipične stanice…

Papa test nakon poroda

Naime, na pregledu kad je utvrđena trudnoća uzet je papa test koji je pokazao postojanje atipičnih stanica, što je indikacija za ponavljanje testa nakon poroda. U trudnoći ništa oko toga nije poduzeto. Zatim je ponovno uzet uzorak nakon poroda, pa je daljnjim tijekom provedena kolposkopija i biopsija. Između ostalog, moje pitanje glasi koji je vremenski rok uobičajen za iscjedak i pojavu krvarenja nakon biopsije i u kojoj količini, s obzirom na to da je sve još jako prokrvljeno od poroda (to je doktorica izjavila prilikom izvođenja biopsije nakon što sam dosta krvarila). Može li krvarenje trajati nešto duže? I kako se iscjedak mijenja s vremenom? Danas je 11.dan, iscjedak je rjeđe konzinstencije i svijetlo smeđe boje. Možemo li reći da je to normalno? Dijete dojim, ne konzumiram alkohol i ne pušim.

ODGOVOR:

Načelno govoreći, lohije, uobičajeni iscjedak iza poroda, može trajati 6-8-10 tjedana, a tijekom tog perioda mijenja se količina i boja lohija. Zato bi trebalo razlučiti radi li se u Vas o lohijama, ili komplikaciji zahvata. Iza biopsije cerviksa izvan ovog perioda od poroda (kao i izvan trudnoće), oskudni sukrvičasti iscjedak može trajati taj i sljedeći dan ili dva. Sve izvan toga ipak zahtijeva ponovni pregled ginekologa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI