Ordinacija Podravskog: U trudnoći sam krvarila, što znači ‘strogo mirovanje’?

U ranoj sam trudnoći prokrvarila, što znači strogo mirovanje?

Trudna sam pet tjedana, prva je trudnoća. Jučer sam prokrvarila malo, i ponovilo se to nakon sat vremena, otišla sam na hitnu ginekologiju, doktor je rekao da ne smijem imati odnos te da mirujem. Nije mi točno rekao kako da mirujem, što točno podrazumijeva, jer živim s mužem, kuham za nas dvoje, čistim stan i ostalo, pa smijem li išta od navedenog raditi, a i nije mi rekao baš sve točno zbog čega je počelo to krvarenje. Propisao mi je Duphaston 3x10mg i folacin 5mg dnevno, pa ako možete dati neko svoje mišljenje?

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno je li trudnoća potvrđena klinički, odnosno ultrazvučno, te ako je, kakav je nalaz (poglavito s obzirom na cirkulaciju u zametku). U svakom slučaju, ako je ginekolog koji Vas je pregledao dao takve upute, bilo bi poželjno pridržavati ih se. Načelno o tome što znači “mirovati” možete pročitati u tekstu takvog naslova u Ginekološkoj kolumni na zdravobudi.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI