Organiziraju radionicu kućnog kompostiranja

Koprivnički Forum udruga nezavisne kulture, popularni FUNK, organizira radionicu Zero waste / kućnog kompostiranja – kako i zašto kompostirati kod kuće.

Radi se o seriji predavanja na temu Zero waste-a, odnosno načina života koji prakticira život bez otpada, koja kreće ovoga petka, 18. ožujka. Prva će radionica biti posvećena kućnom kompostiranju.

– U današnjici se organski otpad često tretira kao obično smeće koje završava na depojima. Gotovo je trećina kućnog otpada upravo biootpad, koji nije samo klasični otpad već visokovrijedna i samorazgradiva materija koja se pravilnom preradom može ponovno koristiti. U prirodi se sve reciklira i biootpad se preradnom pretvara u kompost koji povećava kakvoću tla i hrani biljni svijet. Na ovoj ćete se radionici upoznati s metodama i dobrobitima kompostiranja, te ćete naučiti kako jednostavno i jeftino kompostirati u stanu ili kući – pojašnjavaju iz FUNK-a u opisu događaja.

Za radionicu se potrebno prethodno prijaviti na mail: savez.udruga.funk@gmail.com do 17.3. (četvrtak), do ponoći. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila “Prijava za radionicu kompostiranja”.

Spomenuta radionica provodi se putem programa Centar +, a provode je članovi ZMAG-a (Zelene mreže aktivističkih grupa).

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI