ORIGINALNO Čelnica SDP-a: Čestitam Dan žena svim ženama i muškarcima koji se tako osjećaju!

Njezina izjava izazvala je komentare u kuloarima izložbe, a politički oponenti zamjerili su joj kako to nije bilo ni mjesto, ni vrijeme za 'treniranje' rodne i spolne ravnopravnosti te različitosti među ljudima


Autor: podravski.hr — 09.03.2013. / 14:07 Stil

ĐURĐEVAC – Čelnica Županijske skupštine, predsjednica đurđevačkog SDP-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Milica Fuček zasjenila je svojom ‘originalnom’ čestitkom za Dan žena sinoćnu izložbu fotografija u Đurđevcu.
– Čestitam Dan žena svim ženama, kao i muškarcima koji se tako osjećaju – obratila se mnoštvu posjetitelja i uzvanika Milica Fuček.
Njezina izjava izazvala je komentare u kuloarima izložbe, a politički oponenti zamjerili su joj kako to nije bilo ni mjesto, ni vrijeme za ‘treniranje’ rodne i spolne ravnopravnosti te različitosti među ljudima. Na izložbi bili su župan Darko Koren (HSS) i dožupan Darko Sobota (HDZ), ali javno o izjavi političke suparnice nisu govorili.
Izložbu fotografija “Žene u ruralnom razvoju” organiziralo je u povodu Dana žena županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u galeriji Centar 2 u đurđevačkom Domu kulture. Među fotografijama, koje je za izložbu odabrao regionalni centar za jednakost spolova iz Zagreba, izložena su i četiri uratka poznatog đurđevačkog umjetničkog fotografa Željka Cara.
Izvještava: Dinko Borozan