ORUŽANA PLJAČKA Policija uhitila mlade razbojnike koji su iz zlatarne ukrali nakit vrijedan 300.000 kuna

Premda su u relativno brzom razdoblju policajci razriješili kazneno djelo, uspjeli su ući u trag samo dijelu ukradenog nakita


Autor: podravski.hr — 19.12.2018. / 16:00 Crna kronika

Ilustracija / Policija je otkrila razbojnike

Križevački su policajci uhitili trojicu mladića starih 17, 21 i 23 godine s područja Zagrebačke županije pod sumnjom da su prošlog utorka oko 17 sati počinili razbojništvo u zlatarnici u Križevcima. Mladić (17) osumnjičen je za razbojništvo, a dvojica njegovih prijatelja za pomaganje u počinjenju tog kaznenog djela.

“Sumnja se da je 17–godišnjak u utorak, 11. prosinca, u 17.10 sati u Križevcima u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog u zlatarni uz prijetnju pištoljem prema dvjema zaposlenicama otuđio zlatni nakit, oštetivši vlasnicu za nekoliko stotina tisuća kuna. Također, sumnja se da su osumnjičenog u Križevce automobilom dovezli osumnjičeni 21 i 23-godišnjak”, priopćili su iz policije.

Premda su u relativno brzom razdoblju policajci razriješili kazneno djelo, uspjeli su ući u trag samo dijelu ukradenog nakita. Čini se da su mladići dio vrijednog plijena uspjeli prodati ili pak vrlo dobro sakriti. Navodno je nakit tržišno vrijedan više od 300.000 kuna.

Mladići su nakon uhićenja s kaznenom prijavom predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a o njihovoj sudbini, hoće li biti pušteni na slobodu ili će biti zadržani u istražnom zatvoru, odlučit će uskoro sudac istrage i nadležni državni odvjetnik. (ke)

Ulaz u opljačkanu križevačku zlatarnu

FOTO: ILUSTRACIJA