Osam kvartova raspravljalo o prometnim problemima, u ostalima je valjda “ok”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski su čelnici održali sastanak s predstavnicima gradskih mjesnih odbora, a tema su bili prometni problemi na području Koprivnice. Uz njih, sastanku je nazočio i načelnik Postaje prometne policije Dalibor Marković.

Od pristunih predstavnika mjesnih odbora bili su oni iz Banovca, Brežanca, Ledinske, Starigrada, Štaglinca, Lenišća, Miklinovca i Reke. Čini se kako u ostalih osam mjesnih odbora nema prometnih problema, a u jednom od njih (Podolice) nema ni mjesnog odbora pa o problemima nema tko ni raspravljati.

– Pitanja koja su postavljali predstavnici mjesnih odbora, odnosila su se na rješavanje problema brze vožnje motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost građana u Starogradskoj ulici i Bjelovarskoj cesti, regulacije prometa i  postavljanje prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa, ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu, uređenje nepreglednih zavoja, postavljanje semafora na pješačkim prijelazima kod autobusnih stajališta na Podravskoj magistrali, pješački prijelazi kod autobusnih stajališta u Miklinovcu i Reki – rečeno je u Gradu Koprivnici.

– S početkom projekta Aglomeracija, neka će područja u našem gradu doživjeti velike promjene koje se tiču cjelovite komunalne infrastrukture, a samim time i prometne, koja će donijeti jednu novu dozu sigurnosti za sve naše građane, sudionike u prometu. Isto tako, u dogovoru s Hrvatskim cestama u nadolazećem periodu krećemo u velike infrastrukturne zahvate koji će ubrzati protok vozila na ulasku naš grad te podići kvalitetu, a prije svega sigurnost – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Dalibor Marković iz PP Koprivnica naveo je kako prema statističkim podacima koje provode već dugi niz godina, s velikim zadovoljstvom može reći da u gradu Koprivnici nema kritičnih točaka koje se tiču prometnih nesreća i stradavanja osoba.

– Policija svakodnevno svojim boravkom na terenu osiguravaju maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu, koristeći se pritom različitim preventivnim metodama, kao i suradnja sa prometnim i komunalnim redarstvom Grada – zaključio je tijekom sastanka načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Dalibor Marković.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI