OSATINA GRUPA ONEMOGUĆILA VLASNIKU ŠUME PRILAZ PARCELI PA TRAŽILA ODŠTETU: ‘Prekopali su jedini put do moje šume’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Moćna Osatina grupa kontroverznog poduzetnika Mirka Ervačića, koja je kupila pogone posrnule Nature Agro, nepravomoćnom presudom koprivničkog Općinskog suda izgubila je spor u kojem je tražila da im vlasnik šume na međi s njihovim voćnjakom jagoda nadoknadi štetu od 53.500 kuna.

U tužbi je Osatina grupa navela da je vlasnik šume zapustio svoju parcelu pa je došlo do nekontroliranog širenja granja na njihov voćnjak. To je, istaknuli su u kompaniji Mirka Ervačića, uzrokovalo štetu jer su grane zasjenile usjeve jagoda i padale u sam voćnjak pa su i prinosi zbog toga bili manji. Tvrtka je, istaknuli su u tužbi, upozorila vlasnika da očisti svoju parcelu, a kako on to nije učinio, Osatina grupa je pretrpjela štetu od 53.500 kuna, a oštećena je i ograda njihova voćnjaka pa im prijete dodatne štete od divljači.

No, u sudskom procesu vlasnik šume uspio je dokazati da je do zapuštanja parcele na međi s Osatina grupom došlo upravo krivnjom Ervačićeve tvrtke.

– Prije tri godine Osatina grupa zabranila mi je bilo kakav prilaz mojoj parceli i to dopisom te prekopavanjem jedinog prilaznog puta mojoj šumi. Između ruba moje parcele i voćnjaka ostavljen je prostor od 2,5 metra pa i zbog toga nikako ne mogu biti odgovoran za nastalu štetu. Brigu o toj parceli preuzeo je moj sin koji nikako ne može doći do šume, a prije je svake godine vozio drva – istaknuo je vlasnik šume.

Izvidom sudskih vještaka i iskazima svjedoka potvrđeno je da je Osatina grupa svojim postupcima onemogućila vlasniku šume prilaz njegovoj parceli pa je donesena i nepravomoćna presuda prema kojoj se odbija zahtjev Ervačićeve tvrtke da im se nadoknadi šteta od 53.500 kuna. Osatina grupa, prema nepravomoćnoj presudi, vlasniku šume mora podmiriti sudske troškove u iznosu od 7000 kuna.

Ovo nije prvi slučaj da Osatina grupa traži nadoknadu štete od svojih međaša, a prije tri godine tražila je i od gradske tvrtke Komunalije – plin da im nadoknadi štetu za propali kukuruz u silosima. I taj sudski proces Ervačićeva je tvrtka izgubila.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI