OSIJEK – SLAVEN BELUPO 1:1 Osijek nizao prilike s igračem više, Lima izvukao nevjerojatan bod

Iduće kolo Slaven Belupo na Apašu dočekuje splitski Hajduk. Veliko pojačanje bilo bi igranje Krstanovića u vrhu napada


Autor: podravski.hr — 03.03.2019. / 19:22 Sport

Marin Pilj i Bruno Bogojević u duelu / Emica Elvedji, CROPIX

Farmaceuti su u 23. kolu Prve HNL bili na gostovanju u Gradu na Dravi i odigrali 13. remi sezone 1:1. Trener Sertić nije mogao računati na svoju najubojitiju “kopačku” Ivana Krstanovića, dok kod Osijeka nije bilo Bočkaja koji je dobio izgon iz kluba i mlade reprezentacije nakon demoliranja benzinske postaje prilikom noćnog izlaska.

Osijek je došao u vodstvo u 5. minuti nakon kornera. Pilj je centrirao, lopta je preletjela Nowaka i Šarliju i došla do Marića koji ispred Gode samo postavlja nogu za 1:0. Novi šok stiže u 28. minuti. Goda rukama hvata Pilja na sredini terena koji je krenuo u kontru i dobija drugi žuti, te isključenje. Imao je Osijek još nekoliko šansi u drugom dijelu no Filipović je sačuvao mrežu. Igra Slavena potpuno se raspala.

Marin Pilj i Bruno Bogojević u duelu / Emica Elvedji, CROPIX

U nastavku utakmice Osijek je krenuo po drugi gol. Redali su prilike Marić, Špoljarić i Abazaj, a Slaven su spašavale njihova nepreciznost, greda i Filipović. Igra se od 70. minute umrtvila. Pasalo je to Slavenu koji je u 85. kaznio Osijek. Karamarko je izveo slobodnjak, Lima najviše skočio i glavom zatresao mrežu za 1:1. Mogli su do kraja Bogojević i Dolček dodatno kazniti Osijek no nije bilo snage i preciznosti.

U sljedećem kolu Slaven igra protiv Hajduka na Apašu (subota, 15 sati). Neće biti Šarlije, Čanađije ni Bačelić Grgića koji imaju tri javne opomene, kao ni isključenog Gode. (ib)

FOTO: Arhiva