Osim plaće, na veći angažman potiču dobri odnosi s kolegama i pohvale nadređenih

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osim plaće, na veći angažman na poslu i kvalitetniji pristup radu potiču dobri odnosi s kolegama, pohvale nadređenih, ali i izazovnost radnih zadataka, objavio je u četvrtak portal MojPosao.

Na prvom mjestu liste faktora koji potiču veći angažman na poslu su plaća i bonusi, sa čime se slaže 68 posto ispitanika, na drugom mjestu s 13 posto su međusobni odnosi i timski rad, dok devet posto ispitanika smatra da su glavni faktor priznanje i pohvale nadređenih, pokazalo je istraživanje portala MojPosao u kojem je sudjelovalo 2700 ispitanika.

Ispitanici koje najviše potiču novčane nagrade istaknuli su kako su potrebne veće minimalne plaće, da se ne živi od “tapšanja po ramenu” te poručili “koliko para, toliko muzike”.

Oni koje međusobni odnosi i timski rad potiču na kvalitetniji pristup radu istaknuli su da dobri i ugodni odnosi potiču produktivnost i inspiraciju te da novci nisu važni ako nema kolegijalnosti i uvažavanja.

Što se tiče priznanja i pohvala, ispitanici smatraju da time poslodavci stimuliraju svoje zaposlenike i daju im do znanja da ih cijene te da im nisu samo broj.

Potom slijedi izazovnost radnih zadataka, koje oko osam posto sudionika istraživanja navodi kao najvažniji preduvjet većeg angažmana na poslu. To mišljenje dijele jer vole učiti i istraživati i jer se tako natječu sami sa sobom.

Osim toga, kao razloge većeg angažmana i zadovoljstva na poslu ispitanici su navodili i poštenje i pravednost, mogućnost napredovanja, fleksibilno radno vrijeme te mogućnost rada od kuće.

(Hina) pp/xmhud ymd

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI