OSKAR ZNANJA Sjajan uspjeh našega gimnazijalca na velikom natjecanju mladih programera u SAD-u

Oskara znanja uručili su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak


Autor: podravski.hr — 29.06.2018. / 10:20 Aktualno

Gašpar Haramija sa svojim timom u SAD-u

Gašpar Haramija, ludbreški gimnazijalac, primio je Oskara znanja za osvojeno treće mjesto na All Star American Computer Science League (ACSL) u Barringtonu u SAD-u.
Ovaj učenik Prve gimnazije Varaždina s troje kolega – Nikolom Kušenom, Ninom Sokol i Markom Srpakom – osvojio je broncu na jednom od najprestižnijih natjecanja u računalom programiranju u SAD-u, a time i u svijetu. Uspjeh je tim veći što su to mladi programeri učinili između 200 timova sa svih kontinenata što ih svrstava u sam svjetski vrh.
Upravo zbog toga Gašpar Haramija primio je najviše odlikovanje za uspjeh među srednjoškolcima. Oskar znanja dodjeljuje se samo onima koji su ostvarili značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima, a glavni uvjet je da se plasiraju na prva tri mjesta.
Oskar znanja je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija, a pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice Republike i Hrvatskog sabora.
Skulpture Oskara znanja te zahvalnice i plakete mentorima i učenicima uručili su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković. (md)

Gašparu je nagradu uručila ministrica Blaženka Divjak

FOTO: PRIVATNE FOTOGRAFIJE