OSKVRNULI MUZEJSKO ZDANJE Lopovi rašarafili i ukrali kvake od mesinga u kući braće Malančec

- Da, točno je, upali su unutra i rašarafili i ukrali kvake od mesinga. Osim muzejske, oni imaju neznatnu vrijednost, na tržnici se mogu kupiti za nekoliko stotina kuna - kazao je ravnatelj koprivničkog muzeja Marijan Špoljar


Autor: podravski.hr — 30.06.2013. / 13:58 Crna kronika

KOPRIVNICA – Nepoznati su lopovi provalili u kuću braće Malančec u Koprivnici i ukrali razne metalne predmete. Kako smo doznali od policije, provala se dogodila pod okriljem noći s petka na subotu, a da su lopovi oskvrnuli vlasništvo koprivničkoga muzeja, potvrdio nam je i njegov ravnatelj Marijan Špoljar.

– Da, točno je, upali su unutra i rašarafili i ukrali kvake od mesinga. Osim muzejske, oni imaju neznatnu vrijednost, na tržnici se mogu kupiti za nekoliko stotina kuna – kazao je Špoljar. Ovo je četvrta provala u muzejske prostore na području Koprivnice u posljednjih nekoliko godina. Posljednji put provaljeno je krajem listopada prošle godine kada su ukradeni izloženi pištolj i zubarski pribor. Muzejski prostori u Koprivnici nisu osigurani protuprovalničkim alarmom, što lopovima znatno olakšava posao. (ke)

FOTO: Zgrada braće Malančec u Koprivnici ostala bez kvaka

SNIMIO: Nikola Wolf