Oslobođeni da su utajili porez zbog zastare, tužitelji traže novo suđenje

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je dvoje hrvatskih državljana (1973. i 1962.) oslobođeno optužbe da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine te je donesena presuda kojom se odbija optužba za drugo kazneno djelo utaje poreza zbog zastare kaznenog progona.

-Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, povrede Kaznenog zakona i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Državno odvjetništvo smatra kako je prvostupanjski sud pogrešno i neutemeljeno utvrdio da je nastupila zastara kaznenog progona za jedno kazneno djelo te pogrešno utvrdio da nije dokazano da su okrivljenici počinili drugo kazneno djelo utaje poreza. U žalbi se navode činjenice prema kojima uz pravilnu primjenu zakona slijedi da nije nastupila zastara kaznenog progona te se ističu okolnosti iz kojih slijedi kako postoji dovoljno dokaza da su okrivljenici počinili kazneno djelo iz optužnice. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda u cijelosti ukine i predmet vrati na ponovno suđenje – kažu u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

foto: ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI