Osnovcima i dalje besplatan prijevoz

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak potpisao je s direktorima Ivicom Presečkim iz Autobusnog prometa Varaždin d.o.o. i Krešimirom Čumbrekom iz tvrtke Vincek d.o.ookvirni trogodišnji sporazum za usluge prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije. Sporazum je vrijedan 20,2 milijuna kuna, a prijevoz se odnosi na 31 osnovnu školu čiji je osnivač Varaždinska županija i nešto više od 4300 osnovnoškolaca.

Župan Stričak kazao je kako je Varaždinska županija kao osnivač osnovnoškolskih ustanova dužna osigurati prijevoz učenika te ga sufinancira u stopostotnom iznosu.

– Prijevoz učenika osnovnih škola jedan je od najznačajnijih izdataka u poslovanju osnovnih škola. Proveli smo otvoreni postupak javne nabave koji obvezuje na sklapanje ugovora, a za prijevoz učenika odabrane su ponude ponuditelja u četiri grupe: Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg pri čemu su ponude tvrtke Vincek d.o.o. odabrane za dvije grupe, a ponuditelja Autobusni prijevoz d.o.o za druge dvije grupe – pojasnio je župan.

Naslovna fotografija: Župan Anđelko Stričak potpisao je sporazum s prijevozničkim tvrtkama / Foto: Varaždinska županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI