Osnovnoškolci i vrtićarci pokazali ljubav prema kajkavskoj riječi – virtualno!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U sklopu Dana općine Virje održan je tradicionalni Kajkavski etnografski kviz Osnovne škole prof. Viktora Šignjara Virje, no zbog trenutnog stanja s koronavirusom, kviz je održan online.

Marica Cik, ravnateljica škole, istaknula je kako je ponosna što se bez obzira na okolnosti može nastaviti tradicija, te time njegovati zavičajnost, kajkavska riječ, ali i kultura.

Ratimir Ljubić

– Osnovnoškolci i vrtićarci pokazali su da je ljubav prema kajkavskoj riječi i kulturnoj baštini našeg kraja jača od izvanrednih okolnosti. Svi koji su sudjelovali pobjednici su samim time što su odlučili svoje vrijeme iskoristiti za pripremu i produbljivanje znanja o kulturi Podravine. Ovo je jedan od najdugovječnijih projekata koji živi punih 27 godina – rekao je Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Kviz su kratkim dramsko-scenskim prikazom otvorili vrtićarci iz Dječjeg vrtića Zrno Virje, a osnovnoškolci iz Drnja, Ferdinandovca i Virja pokazali su svoje znanje i održali recitale stihova zavičajnih književnika te predstavili svoje istraživačke projekte pod nazivom Naše reke i potoki.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI